Lastsikring på tilhenger

Det er viktig at du aldri overskrider en tilhengers nyttelast. Oversikt over din tilhengers tillatte nyttelast, finner du i vognkortet som hører til hengeren. Husk også å sjekke maks tilhengervekt for bilen, og å overholde reglene for vekt som gjelder for ditt førerkort.

Du skal også tenke på vektfordelingen av last på tilhenger, da denne vil påvirke kjøreegenskapene.

For høyt eller lavt kuletrykk vil føre til reduserte kjøreegenskaper og det kan oppstå trafikkfarlige situasjoner. Lasten bør være jevnest mulig fordelt på tilhengeren. Dette vil også sikre et lavest mulig tyngdepunkt, og dermed bedre kontroll.

Kontroller alltid kuletrykk på tilhenger. Det bør ligge mellom 40 og 80 kg. Overlasting og feil kuletrykk kan gi trafikkfarlige situasjoner. Kuletrykk kan kontrolleres med vanlig badevekt.Lasten bør alltid sikres mot forskyvning. Det anbefales bruk av lastestropper for å feste lasten godt ned mot planet i tilhenger.

Lastsikring på skaphengere

Du kan få surreskinner i vegg som ekstrautstyr i tillegg til standard surrefester i bunn på skaphengere. Tysse skaphenger er i tillegg utstyrt med takgrind som du kan bruke til lasting av lette, lengre kolli opp til ca 50kg.

Lastsikring på biltilhenger og maskinhengere

Tysse biltilhenger og Tysse maskinhenger har perforerte hull i bunn. Disse skal brukes for å feste jekkestropper/hjulgrimer når du skal frakte en maskin eller bil på tilhenger.

TIPS! For transport av lettere gods med stort volum (som f.eks. busker, kartonger, osv.), vil vi anbefale bruk av tilhengernett for lastsikring.

Tilhengermednett.jpg

Les mer om lastsikring på Tysse sin blogg

Sjekkliste for lastsikring

Lastsikring: De 5 vanligste utfordringene

Derfor må du være nøye med lastsikringen

Profesjonelle lastestropper alene er ikke godt nok

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×